Toiminta sisällä

Sisätila on suuruudeltaan 750 m2 ja siellä voi temmeltää niin sateella kuin vilpoisasti kesän paahteellakin. Ulkotila on 3.000 m2 suuri leikkialue, josta löytyvät monipuoliset aktiviteetit sekä autorata.

Hiekankuljetin
hiekankuljetin
Hihnakuljetin on 15 metriä pitkä, eri tasoissa toimiva hiekkakuljetin. Hiekka nostetaan ylös kuljettimelle nostimilla ja siirretään kuljettimen avulla ylös asti. Rakennelma päättyy labyrintin yläpuolelle, jossa voi auttaa labyrintissa seikkailevia kavereita.

Labyrintti
labyrintti
Sokkeloinen labyrintti. Löydä nopein tie ulos sieltä. Labyrintti on kun sokkeloinen kaivos, josta pitää löytää tie ulos.

Pienoiskaivuri
noname5
Oikeiden sähköllä toimivien pienoiskaivureiden avulla voi jokainen kokeilla kaivurinkuljettajan tarkkaa ammattia hiekan keskellä. Kivurit toimivat 1€ kolikoilla.

Tunneli
tunneli
Sisätilan päädystä löytyy 10-metrinen tunneli, jossa voi kokea kaivosmaailman pimeyden ja tunnelitunnelman.

Outokumpu
outokumpu
Outokumpu. Nimensä veroinen kummallinen kumpu, jonka sisälle pääsee ryömimään. Sisällä on neonvalot, jotka saavat vaatteet loistamaan ja kummun sisällä kuuluu outoja ääniä…

Kaivosvaunut
noname6
Aidoilla pienillä kaivosvaunuilla voi malmia siirtää kaivoksesta pois, ja vaikka itsekin hypätä kyytiin ja ajella pienoisrataa pitkin.

Muistipeli
kaivosmuistipeli
Kaivosmuistipeli auttaa oppimaan kaivoksen työkoneita ja tarvikkeita samalla, kun muisti kehittyy hauskalla tavalla.

Vuoreiset
noname4
Vuoreiset ovat nimensä mukaisesti aikaisemmin asustaneet vuorten sisällä. Olemme tehneet jännittävän ja kiehtovan tarinan suomalaisen kansantarun mukaan, joka kuvataan jättijulistein sisätiloissa ja tuo lasten ulottuville palan kansanperinnettämme.

Tehtävärata
noname15
Tehtävärata. Etsi alueelle piilotetut rastit ja löydä kaivosmaailmaan liittyvien vihjeiden avulla rastit. Opettavaiseen ja mielenkiintoiseen tehtävärataan saa ohjeet neuvonnasta.