Toiminta ulkona

Ulkotila on 3.000 m2 suuri leikkialue, josta löytyvät monipuoliset aktiviteetit sekä autorata.

Rikastamo
rikastamo
Vanhalla Kaivoksella löytyy valtava rikastamolaitos jossa kaikki malmi käsiteltiin. Lastenkaivoksella on oma pienoismalli siitä kolmikerroksisena kiipeilykokonaisuutena. Se sisältää liukumäkiä, kiipeilyseinän, kiipeilyverkon, köysisillan, vaappupolun sekä jännittäviä käytäviä eri tasoissa. Rakennuksen yhteydessä on ohjauskeskus, jossa voi tehdä erilaisia valintoja ja joista lähtee murskaamon jykeviä ääniä.

TOIMINTA ULKONA

Kaivostorni
kaivostorni
Aikoinaan kaikki louhittu malmi nostettiin mäen päällä olevan kaivostornin kautta ylös. Myös tästä on tehty oma pienoismalli sekä torni, johon lapset pääsevät kiipeämään. Rakennelmassa on myös liukumäki sekä omat hiekankuljettimet ja hiekkanosturit.

Dumpperi
noname2
Valtavilla dumppereilla siirretään avolouhoksissa kiveä ja malmia. Lasten Kaivoksessa löytyy oma dumpperi, jossa lapset voivat kiivetä ja kokea miltä tuntuu olla kuorma-auton kuljettaja kaivoksella.

Polkuautot
noname9
Lasten Kaivoksen polkuautoradalla voi kokea vauhdin hurmaa ja harjoitella ajotaitojaan. Autoja on erikokoisia, joten niiden parissa viihtyvät sekä pienemmät että suuremmat lapset.

Trampoliini
noname3
Trampoliinilla pomppimiseen eivät lapset kyllästy koskaan. Kuka hyppää korkeimmalle?

Slingshot
noname8
Slingshot, eli verkkokiikku, on uusi hauskempi muoto keinulle. Kyydissä voi olla monta yhtä aikaa ja vauhti on tavallista keinua hurjempi.

Swing
noname10
Jos ei päätä huimaa, voi keinumisen sijasta ottaa vauhdit pyörrekeinussa, Tornado Svingissä. Mukaan mahtuu monta kerralla, joka tekee matkasta entistä hauskemman.

Köysirata
koysirata
Köysirata on monen vauhtinälkäisen mielivempain. Ota vauhtia ylhäältä ja koe vauhdin huuma kokonaista 30 metriä pitkällä köysiradalla (ei heikkohermoisille).

Keinut
kiikut
Toki meiltä löytyy myös perinteisiä keinuja. Niitä on pienimmille sekä suuremmille lapsille, aika ei varmasti käy pitkäksi.

Karuselli
kuppi_karuselli
Perheen pienimmille löytyvät hauskat pyörivät kupit sekä leikkipuistoista tuttu karuselli, jolla voi ottaa haluamansa vauhdin.